Pääministerin päiväuni

Raskas työ ja reipasvauhtinen aamulenkki vaativat veronsa. Pääministeri vaipui sikeään uneen kehäkolmosen jälkeen mustan auton takapenkillä. Auto kyyditsi häntä maakuntamatkalle Pirkanmaalle. Syvässä lepotilassa pääministeri näki unta.

Unessa nousi takautumia Suomen maabrändityöryhmästä, jonka hän asetti 2008 silloisen hallituksen ulkoministerinä. Työryhmä oli koolla merenrantahuvilalla, ilmeisesti Espoossa. Kokouksen ja saunan jälkeen ryhmän jäsenet jatkoivat vapaamuotoista keskustelua takkatilassa.

Pääministerin unessa hän liittyi joukkoon tässä vaiheessa. Hän paloi halusta kertoa fantastisen idean, jonka hän oli saanut. Hän oli keksinyt, että elokuva-ala jos mikä tarjoaisi loistavan mahdollisuuden kansakunnan tunnettuuden lisäämisessä.

”Kun seuraava Bond-tyttö olisi suomalainen, suomikuvan kiillottamisessa maailmalla päästäisiin aivan uudelle tasolle”, pääministeri visioi.

Nyt unessa arvovaltaisen työryhmän jäsenetkin heräsivät eloon.

”Ruotsihan on tässäkin asiassa meitä askeleen edellä”, totesi yksi.

”Euroviisujen kohdalla kiitos Lordin saimme ikuiselta tuntuneen kirouksen jo murrettua”, kuittasi toinen.

”Bondihan on nykyään tanskalainen”, tiesi joku.

Virinneessä keskustelussa alettiin pohtia kuka voisi olla suomalainen Bond-tyttö. Pääministerin unessa meren aalloista nousi kolme ehdokasta ja yksi musta hevonen.

Ensimmäinen oli laulaja Maria Lund. Iäkäs paikallaolija muisti, että hänellä on vähän Bond-tyttö verta suonissaan, koska äiti Tamara Lund oli 1960-luvulla koekuvauksissa Bond-tytön roolia varten. Marialla olisi monipuolinen kieli- ja laulutaito, filmimeikki olisi valmiina ja vaatekaapista löytyisi rooliasuja moneen lähtöön. Vain bikinit täytyisi hankkia.

Sitten ilmestyi näyttelijä Laura Birn. Pohjoismaalaisen vaalea kaunotar, joka osaa näytellä. Laura sopisi mainiosti niin vauhdikkaisiin toimintakohtauksiin maalla ja meressä kuin raakuuksia sisältäviin lähikuvauksiin. Hän olisi valmis astumaan korkeampiin korkoihin ja kansainväliseksi filmitähdeksi.

Kolmantena unessa tuli kaunoluistelija Kiira Korpi. Hänet on jo rankattu maailman kauneimpien listalle. Kiira pystyisi esittämään Bond-filmiin myös nostalgisia luistelukohtauksia. Kiiran suosio Aasiassa olisi iso plussa. MM-kisoista mitali toki auttaisi kansainvälisessä markkinoinnissa.

Pääministeri nytkähti ja heräsi. Viimeinen häipyvä unikuva oli Sofi Oksasen näkeminen kirjamessuilla rasta-lookissaan.

”Pysähdymmekö suunnitelman mukaan Kangasalla Mobiliassa”, autonkuljettaja kysyi.

Haukotteleva, silmiään hierova ja kehoaan venyttelevä pääministeri hymyili ja lausui harkitusti:

”Jees, vaihdan paidan, katsastan näyttelyn ja sillä välin sinä hoidat minulle langan päähän Harkimon ja Harlinin. Sano, että pääministeri ja isänmaallinen teko kutsuvat.”

Teksti julkaistu Kangasalan Sanomissa 12.12.2014

Mikko Loikkanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.